הכלב נובח ללא הפסקה? כך תטפלו בנביחות של הכלב

לשתף זה לאהוב

מעוניינים בשיעור אילוף כלבים מקצועי?

השאירו פרטים לייעוץ חינם

רוב הזמן נביחות הן נורמליות לחלוטין, במקרים מסוימים הן יכולות להגיע למצב מוגזם שמאוד מייאש ומתסכל ופוגע באיכות החיים של הבעלים.

אנחנו פוגשים את זה בהמון סיטואציות ביום-יום כשהכלב שלנו נובח בלי הפסקה ואנחנו מגיבים בכעס ובחוסר סבלנות ואפילו בתוקפנות כלפי הכלב שלנו, אנחנו צועקים עליו שיפסיק והכלב בשלו. וואו איזו סיטואציה לא נעימה ומכעיסה.

חשבתם לעצמכם פעם למה?

אתם תופסים את הראש ואומרים לעצמכם "זה בסך הכל מישהו מחוץ לדלת! מה כבר יכול להיות כ"כ מלחיץ ולמה הכלב שלי משתגע!"

לכלב יש מנעד של רגשות וחוויות שהוא מרגיש ביום-יום בסיטואציות שונות. פחדים מסיטואצות שונות ומדברים\עצמים מסויימים\כלבים אנשים וכו'.
נביחה היא הדרך של הכלב לפרוק את הלחץ או הפחד שהוא מרגיש באותו הרגע.
זו תגובה טבעית שיכולה להתגבר יותר ויותר כשהכלב לחוץ או מפחד מאוד.

אז מה נוכל לעשות?

נוכל ללמד את הכלב להרגיע את עצמו כשהוא מאוד מפחד או לחוץ והמצב הופך להיות בלתי נשלט לנשלט. כאשר סף הפחד והחרדה אצל הכלב יפחת כך גם התגובה לפחד או החרדה תהיה מתונה יותר.

אך יש לזכור דבר חשוב, ככל הנראה הכלב שלנו שתמיד ינבח כהוגן ובכל הכוח כשדופקים על הדלת לא יהפוך להיות כלב שקט ונחבא אל הכלים, אבל נוכל להיות סבלניים יותר ולחיות בשלום כשהכלב לא ינבח בצורה מוגזמת כשנלמד אותו דרכים להרגיע את עצמו.

מהם הסיבות האפשריות לנביחות?

נביחות בחוץ על רעשים, ריחות, מראות. תשאלו את עצמכם האם הכלב מפחד מדברים מסוימים?

נביחות בבית על רעשים מבחוץ – האם הכלב ריאקטבי לדברים העוברים מחוץ לבית – משאיות? דוור? כלבים?

נביחות לתשומת לב – האם הכלב דורש הרבה תשומת לב ונכנס ללחץ כשהוא לא מקבל תשומת לב?

פחדים, כאב, התרגשות, משחק, שמירה, תסכול.

אם הנביחות הן לא קבועות – האם ניתן לקשר אותן למשהו שהכלב מפחד ממנו? האם ניתן לקשר את הנביחות לזמנים בהם הוא משועמם, לא עשה הרבה פעילות גופנית וכדומה?

האם הנביחות מתרחשות רק כשהבעלים נמצא בבית? או לא נמצא בבית?

הדבר החשוב ביותר זה להגיע לאבחנה מבחינת סוג הנביחות ולמה הכלב שלנו נובח – הטיפול יהיה בהתאם לאבחנת הבעיה.

אז מה עושים ואיך אפשר להפסיק את הנביחות המוגזמות של הכלב שלנו?

דבר ראשון שחשוב זה להבין וללמוד מה עשינו עד עכשיו ולא עבד לנו ואיך אפשר אחרת. התגובה המיידית והטבעית שלנו כבני אדם זה הרצון לפרוק גם אנחנו את הכעס והרגש שאנחנו חווים כשהכלב שלנו משתגע. זה יצר גדול שאנחנו צריכים ללמוד לשלוט בו. כדאי להמעיט את השימוש במילה "לא" ואת שפת הגוף המאיימת שלנו אל מול הכלב (כל ה"פוייי" על האף או "נונונו" עם האצבע… דיי הבנתם שזה לא עובד נכון?). בטיולים יש להימנע ממשיכה חזקה של הרצועה או מענישה. הצעקות על הכלב בדרך כלל מחמירות את המצב. הכלב עשוי לחשוב שאתם נובחים ביחד איתו ויגביר את נביחותיו, או לא יבין מדוע אתם צועקים עליו וינבח מתוך תסכול, או שפשוט הצעקות האלה מיותרות גם ככה כי הכלב כ"כ לחוץ או מפחד שהוא דיי חירש ואטום לסביבה ואליכם. סף הרגש שלו כ"כ גבוה שהוא נובח מבלי לשלוט בעצמו.

דבר נוסף שכדאי לא לעשות הוא מתן עונשים על התנהגות שלילית. לחלופין, מומלץ לתגמל התנהגות חיובית. למשל, כאשר הכלב רגוע ומגלה סובלנות כלפי משהו שבדר"כ מלחיץ אותו או מפחיד אותו? תגמלו אותו בחטיף טעים. 

אל תפספסו מאמרים חדשים שיוצאים

הרשמה לניוזלטר
מה היה לנו במאמר זה
אודותיי
מאיה
מאיה

מאלפת כלבים מוסמכת לטיפול בבעיות התנהגות בכלבים, מעבירה שיעורי אילוף לכל סוגי הכלבים ומובילה את הלקוחות שלי לחיות עם הכלבים שלהם בהרמוניה ושלווה :)

מאמרים שיכולים לעניין אותך
כלב עם סינר יושב בשולחן מוכן לאכול מהצלחת אוכל
שאלות ותשובות על כלבים
כמה כלב צריך לאכול – מדריך מפורט

כשזה מגיע להאכיל את החבר הפרוותי שלך, חיוני למצוא את האיזון הנכון. האכלה שלהם מעט מדי עלולה לגרום לתת תזונה, בעוד שהאכלת יתר עלולה להוביל

קרא עוד »