אז כמה עולה באמת עולה כלב?
לפני שנענה על השאלה המרכזית – כמה עולה כלב, חשוב לשים את האמת על השולחן. מחירו של הכלב אינו מסתכם בסכום ההתחלתי אותו תעבירו לבעליו הקודמים או לבית הגידול. מחירו האמיתי נפרס לאורך שנים ומתבטא בדרכים רבות. מזון, חיסונים, אביזרים נלווים, טיפולים, ביקורים אצל הווטרינר – כל אלו ועוד הן הוצאות שוטפות הנלוות לגידול כלב. אם כך, במידה והשיקול הכלכלי עומד לנגד עיניכם, תצטרכו לקחת זאת בחשבון.
גם אימוץ עולה לכם
ישנה סברה מוטעית בציבור שטוענת כי אימוץ של כלב אינו כרוך בעלויות. חשוב להבהיר, בניגוד לדעה הרווחת אימוץ של כלב דווקא עולה כסף, אמנם במסגרת האימות מתקבל גם סל אימוץ הכולל חיסונים וסירוס, אך בכל מקרה במידה ותאמצו כלב תצטרכו להיפרד מ- 700 שקלים לפחות. יחד עם זאת, מדובר בסכום זול יותר ביחס למחירו של כלב גזעי. כמו כן ברוב המקרים תצטרכו לשלם בעצמכם על חיסונים וסירוס במידה ותקנו כלב.
כמה עולה כלב באמת?
כאמור, מחירו של כלב אינו מתמצה במחיר הראשוני, מדובר בהוצאה מתמשכת הנפרסת לאורך שנים. באשר למחיר הראשוני, מחירו של כסף גזעי נע בין אלף שקלים לגזעים הזולים ובין עשרות אלפי שקלים לגזעים היוקרתיים. כמו כן, ההוצאה השנתית הממוצעת עבור גידול כלב היא כ- 8,000 שקלים בשנה. יחד עם זאת, ההוצאה השנתית עלולה להשתנות באופן חד בהתאם להוצאות בלתי צפויות כמו ניתוחים וטיפולים מיוחדים. בנוסף, ככל שהכלב יהיה גדול יותר מבחינה פיזית, הוא יצרוך יותר מזון ובהתאם ההוצאה השנתית תעלה.
לסיכום – משתלם לקנות כלב?
לאחר ששמנו את הקלפים על השולחן, ענינו על שאלת השאלות – כמה עולה כלב על כל המשתמע מכך, כעת תורכם להחליט אם אתם יכולים לעמוד בהוצאה הזאת. במידה ושקלתם לצרף כלב למשפחה, היתרונות של כלב בבית ככל הנראה ברורים לכם. אוהבי הכלבים המושבעים יגידו שלא ניתן להעריך בסכום כספי את ערכו של כלב בבית. עם זאת, במידה והשיקול הפיננסי הוא משמעותי בשלב זה בחייכם, אין להתעלם מההוצאות הנלוות לגידול הכלב.